Jótékonyság

A BSI szerepvállalása

A BSI 2008 óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, így adva teret a sokszor csak szunnyadó adakozó szándéknak. Arra törekszünk, hogy az általunk szervezett szabadidősport eseményeknek szerves része legyen a jótékonyság, mert hiszünk az összefogás és a futótársadalom erejében. Az idei eseményen 6 jótékonysági szervezettel működünk együtt. Az eseményen legalább 500 adománygyűjtő, vagy jótékony célt hirdető mezben futó sporttársunk áll rajthoz.

Karitatív partnereink
Bátor Tábor Alapítvány – 2019-ban a Bátor Tábor több, mint 1500 daganatos és krónikusan beteg gyereket és családjait fogadott táboraiban, hogy gyógyító élményeken keresztül megváltoztassa az életüket. Az Élménykülönítmény sportolói ennek a változásnak a részei. A Telekom Vivicittán induló jótékony futók kilométereik jelképes örökbe adásán keresztül gyűjtenek adományokat a Bátor Tábor Alapítványnak. Eddig 25 jótékony futó csatlakozott hozzájuk, gyűjtési céljuk összesen 4,2 millió Ft.

Sportos Cukorbetegekért Egyesület
Céljuk egy-egy 12.000 Ft értékű Diabétesz Alap Szűrőcsomag eljuttatása 50 kiválasztott gyermekorvosi rendelőbe. Ezzel a diabétesz korai felismerését segítik.

SUHANJ! Alapítvány
2016 nyarán megnyitotta SUHANJ! Fitness-t, hazánk első integratív, teljes mértékben akadálymentes, épek és fogyatékkal élők számára egyaránt nyitott edzőtermét a Margitszigettől 300 méterre. Július 10-én szombaton 10:50-kor rajtol a SUHANJ! Futam, ahol 900 métert tehetnek meg együtt épek és fogyatékkal élők.

Jane Goodall Intézet
Dr.Jane Goodall etológus, ENSZ békenagykövet 1977-ben hozta létre intézetét a csimpánzok és élőhelyük védelmének érdekében. Mostanra több mint 30 országban található tagintézet, amelyek a helyi környezetvédelmi, társadalmi, állatvédelmi problémákat próbálják megoldani. A magyarországi intézet 2010 óta a környezeti nevelést és az állatvédelmet tartja a fókuszban. Futónagyköveteik a környezeti nevelésre hívják fel a figyelmet és e cél érdekében gyűjtenek.

Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat 
A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat gyermekmentői 22 év alatt több mint 55.000 bajba jutott kisgyerek ellátását végezték el, hazánk egyetlen mobil gyermek intenzív osztályaként. Az idei Telekom Vivicittán induló Futónagyköveteik 3 db speciális fecskendős pumpa beszerzését célozták meg. Az eszközök segítségével a megfelelő mennyiségű gyógyszert tudják bejuttatni a kicsik szervezetébe a szakemberek. Az eszköz ára: 600.000 forint / darab.

Megyünk tovább előre Alapítvány
Orvosok, ápolók és betegeik indulnak ismét együtt a Telekom Vivicitta 3×2 km-es váltójában jótékony céllal. Céljuk egy elektromos, a hosszan fekvő betegek számára a lehető legkomfortosabb fekvőhelyet biztosító betegágy adományozása az Országos Onkológiai Intézet számára. Az ágy abba a kórterembe kerülne, ahol az alapítvány létrehozatalát ihlető barátjuk feküdt hosszabb ideig 3 évvel ezelőtt.

Magyar Vöröskereszt
Jótékonysági sportcipő és sportruha gyűjtés az előzetes rajtszámfelvételnél és a verseny helyszínén mindkét napon a BSInfó sátornál – az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt juttatja el rászorulókhoz.

Média regisztráció